Methode Kanij

Methode Kanij

Heeft u fysieke klachten, variërend van nek-en rugpijn, schouderklachten, hoofdpijn, buikpijn, obstipatie tot chronische vermoeidheid, dan kan de behandelmethode van Duco Kanij jouw helpen. Methode Kanij is een behandelwijze die ontwikkeld is over een periode van 15 jaar en is onderbouwt met empirische bevindingen van meer dan 60.000 behandelingen !

Behandelend therapeuten: Duco Kanij (grondlegger), Joanke Boon, Jordi Jonkman en Melissa van Ruijven.

Hoe werkt het?

De Methode Kanij is gericht op de mens en zijn leven, in gezondheid en in ongezondheid in het bijzonder. Er zal dus altijd naar de hele mens worden gekeken op de verschillende vlakken die gezamenlijk zijn geheel vormen.

De eerste keer dat je ons bezoekt wordt er onderzoek gedaan naar jouw mentale en fysieke situatie middels een anamnese (screening) en een lichamelijk onderzoek.

Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken naar de verschillende onderdelen, te weten:

  • De omgeving van de patiënt: hoe staat de omgeving ten opzichte van de patiënt en hoe staat de patiënt in zijn omgeving ?
    De mentale staat van de patiënt: waar is de patiënt goed in en waar loopt hij op vast en hoe gaat hij daarmee om ?
  • Het houdings-/bewegingsapparaat van de patiënt: Hoe is de houding van de patiënt? Hoe functioneren zijn gewrichten, spieren en zenuwstelsel ?
  • Het orgaansysteem van de patiënt: hoe functioneren het hormonaalsysteem, het zenuwstelsel, de bloed/lymfe-circulatie, etc?  hoe functioneren de verschillende organen ?
  • De stoffelijke intake en afgifte van de patiënt: wat eet en drinkt hij en hoe is de opname en uitscheiding
  • De lifestyle van de patiënt: hoe fit en gezond is en leeft de patiënt ?

U begrijpt dat een bovenstaande uiteenzetting slechts dient ter verduidelijking, de mens is als lichaam en geest één en dient dan ook als zodanig te worden behandeld.

De behandeling

Na het onderzoek volgt de behandeling.

Het is belangrijk te weten dat alle structuren in het lichaam bewegen. Hoe beter ze bewegen hoe beter ze functioneren !
De behandeling is er dan ook op gericht om de beweging van de aangedane structuren weer te optimaliseren. Hier worden verschillende rustige manuele (lees: met gebruik van de handen) technieken voor gebruikt die vnl. hun oorsprong vinden in de Fysiotherapie, de Osteopathie en de Acupunctuur. Over het algemeen zijn deze technieken niet pijnlijk. Op deze wijze is het de bedoeling dat de aangedane structuur zelf en zijn mechanische relatie met de omliggende structuren zich weer herstelt. De interne organen en de psyche zullen worden behandeld middels de juiste supplementen en homeopathische middelen. Door deze totaal benadering wordt de balans in het gehele lichaam verbeterd en zullen de klachten afnemen, dan wel verdwijnen.

De diagnose

Na of tijdens iedere behandeling wordt de patiënt uitgelegd waar zijn klachten vandaan komen en wat we er aan moeten doen om ze op te gaan lossen. De therapeut zal altijd zoeken of er relaties zijn tussen de verschillende verstoorde structuren aan de buitenkant van het lichaam, de interne organen en de psyche/levensthema’s van de patiënt.

Omdat de psyche en verschillende levensthema’s altijd een rol spelen in het ontstaan en het oplossen van de klachten zullen de therapeut en de patiënt samen moeten werken om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. We doen het dus samen!

Goed om te weten:

Duur van de behandeling: 60 minuten 1e consult en 40 minuten vervolg behandelingen

Tarief 1e consult: € 200,-

Tarief per vervolg behandeling: € 120,-

BTW: Geen, zorg is vrijgesteld van btw.

Alle therapeuten die werkzaam zijn in het Therapeutisch Centrum Leiderdorp zijn o.a opgeleid in de Methode Kanij.

 

Het verschil tussen de ‘Methode Kanij’ of het jaar programma ‘Bereik je eigen Optimum’:

  • Methode Kanij bestaat uit een aantal individuele behandelingen om uw fysieke klachten op te heffen. De interventies kunnen bestaan uit manuele technieken van het lichaam, acupunctuur, suppletie en homeopathische middelen. De (levens-)thema’s komen in diagnostische zin aan bod. Zodra u fysiek klachtenvrij bent stoppen de behandelingen.
  • Bereik je eigen Optimum is een programma waarin zowel het lichaam als de psyche geoptimaliseerd worden middels alles wat de Methode Kanij te bieden heeft. Tevens is er assertieve coaching (24/7) omtrent uw levensthema’s en zakelijke situatie. Er zijn groepssessies en  u wordt begeleid door verschillende top-professionals als ook altijd door Duco Kanij zelf.  We werken altijd naar concrete en realistische doelstellingen toe. Dit intensieve programma duurt 1 jaar.

Podcasts:

Luister ook naar de podcast met Michael Pilarczyk en Duco Kanij: Verhoog je eigen weerstand / Hoe zit dat met het Corona Vaccin? Klik hier: https://www.michaelpilarczyk.nl/podcast/

Of de podcast met Michael Pilarczyk waarin Duco Kanij uitlegt hoe zijn methode werkt: https://podcastluisteren.nl/ep/Leef-Je-Mooiste-Leven-Podcast-58-Duco-Kanij-or-De-ongekende-kracht-van-lichaam-en-geest